<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Politiet styrker 112-sentralene før jul

Innen julaften skal det være minst sju åpne telefonlinjer inn til samtlige av politiets operasjonssentraler, sier fungerende politidirektør Vidar Refvik.

  Publisert 15. des. 2011 kl. 06.45
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.23
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 153 ord
  Politikonstabel - Foto: Scanpix

  Refvik sier tiltaket er et direkte resultat av problemene med politiets telefon- og datanett den 22. juli.- Vi jobber nå med å implementere minst sju linjer inn på hver sentral før jul. Dersom det ikke er kapasitet til å ta imot anropene, skal telefonen viderekobles til andre politidistrikter. Hvis noe skjer, vil også betjenter som kan håndtere samtalene kalles inn, sier Refvik til VG.Refvik innrømmer nå svikt rundt riksalarmen den 22. juli. Han forteller at et betydelig antall datamaskiner som tar imot riksalarmen, var avslått, og på flere nivåer ble ikke retningslinjene fulgt.- Vi har ikke kontrollert at systemet ble testet, Kripos har ikke utført testing og flere politidistrikter har ikke maskinene påslått. Her har vi en jobb å gjøre, sier Refvik.Han opplyser at varslingssystemet ble testet av Kripos i november.- Resultatet var betydelig bedre, men vi i politiet må tåle kritikk og vi må være kritiske til oss selv, sier han. (©NTB)