<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Swedbank-rykter skaper panikk i Latvia

Rykter om at den svenske storbanken Swedbank er i krise skaper trengsel ved selskapets minibanker i Latvia. Banken avviser ryktene om fare for et sammenbrudd som «absurde».

  Publisert 12. des. 2011 kl. 10.43
  Oppdatert 12. des. 2011 klokken 10.44
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 152 ord
  Foto: Scanpix

  Søndag kveld og mandag morgen var det lange køer foran Swedbanks 298 minibanker i Latvia, og 126 av dem ble helt tømt for kontanter. Sjefen for bankens latviske avdeling Maris Mancinskis gjorde sitt beste for å berolige de panikkslagne kundene.- Både rundt om i filialene og på internett stiller folk spørsmål om ulike rykter som ikke bare er feilaktige, men absurde, framholdt Mancinskis.Han avviste alle antydninger om at Swedbank har finansielle eller driftsmessige problemer.Latvias økonomiminister Daniels Pavlus skrev på Twitter at situasjonen for den svenskeide banken er stabil. Likevel falt kursen på aksjer i Swedbank med 2,8 prosent i løpet av de første minuttene med handel på børsen i Stockholm mandag morgen.Banken understreket at de latviske filialene var åpne som vanlig, og at minibankene ble fylt opp igjen med sedler. Banksektoren i Latvia domineres av svenskeide banker, og Swedbank er ett av selskapene som har fått merke følgene av finanskrisen i østersjølandet.