<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utsetter elektronisk ID-kort til tidligst 2013

Justisdepartementet utsetter innføringen av et nasjonalt, statlig identifikasjonskort for alle norske borgere til tidligst 2013.

  Publisert 12. des. 2011 kl. 06.44
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.17
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 140 ord
  Knut Storberget. Foto: Scanpix

  ID-kortet har vært planlagt i over ti år, og i mai kunngjorde regjeringen at den ville starte arbeidet med å forberede produksjonen av et slikt kort i 2011 og foreslo 10 millioner kroner mer over statsbudsjettet for å kvalitetssikre prosjektet, skriver Dagens Næringsliv.- Vi tenker nå tidligst 2013, sier statssekretær Terje Moland Pedersen (Ap) i Justisdepartementet til avisa.Han sier det er behov for et tresifret millionbeløp for at nødvendige IT-investeringer kan komme på plass. Tidligere i år ble det gjennomført en anbudskonkurranse om hvem som skulle få produsere ID-kortene.Kortet vil se ut som et moderne førerkort og skal gis til alle norske statsborgere og utlendinger med fast tilknytning til Norge. Det skal dokumentere rett identitet med høy sikkerhet og kunne brukes som alternativ til pass i Schengenområdet og til bruk av diverse offentlige tjenester, blant annet i helse- og skattesektoren.