<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Jeg synes det er egoistisk

Flere fylkestopper i Arbeiderpartiet kritiserer partiledelsen for ikke å komme Kristelig Folkeparti mer i møte.

  Publisert 27. mars 2012 kl. 05.36
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.21
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 232 ord
  Foto: Scanpix

  Før helgen ble det klart at forsøket på å få i stand et bredt landbruksforlik mellom regjeringspartiene og KrF strandet.- KrF er absolutt et parti som regjeringspartiene bør kunne samarbeide med. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke kan komme kravene deres i møte, og jeg synes vi bør strekke oss lenger for å få med KrF. Landbruket er en uhyre viktig del av næringslivet i distriktene, sier leder Linda Verdal i Vest-Agder Ap til Nationen.Selvforsyning er svært viktig, mener Verdal. Hun kritiserer de som er lite opptatt av innenlandsk matproduksjon.- I verdens rikeste land synes jeg det blir egoistisk. Det er stor matmangel i verden. Som verdensborger har vi ansvar for å ta vår del, og vi kan ikke vente at fattige land skal lage mesteparten av maten vår, sier Verdal.Hun får støtte fra Rogaland Aps leder Frode Berge. Også han mener regjeringen bør gjøre et nytt forsøk på å få i stand et forlik med KrF. I landbruksfylkene Hedmark og Sør-Trøndelag er tonen den samme.Leder i næringskomiteen på Stortinget, Terje Lien Aasland (Ap), beklager situasjonen.- Vi hadde håpet at KrF ville bli med, men det gikk ikke. Jeg synes kritikken vi får er helt urimelig. Ap er med på å sikre den norske landbruksmodellen, og det er en veldig ambisiøs melding. Man må ikke miste av syne at vi vil bygge opp næringen, mens andre vil avvikle, sier han.