<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Millehaugen dømt til 21 års forvaring

Stig Millehaugen er i Borgarting lagmannsrett dømt til 21 års forvaring for overlagt drap på Young Guns-leder.

  Publisert 28. mars 2012 kl. 18.23
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 174 ord
  Foto: Scanpix

  Medtiltalte Shahbaz Dad ble funnet skyldig i å ha bestilt drapet på gjengrivalen. Han er dømt til 20 års fengsel. Dette er et år kortere enn aktors påstand.- Vi er godt fornøyd med denne dommen. Dette har vært en viktig sak, og det er et godt politiarbeid som har ført til dette, sier aktor i saken, statsadvokat Nina Prebe til NTB.Både Millehaugen og Dad har hele tiden nektet straffskyld og hadde håp om å bli frifunnet for det aktoratet har kalt en ren likvidering av Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed. Han ble funnet drept i en utbrent bil på Haugerud i Oslo om kvelden 19. januar 2009.Påtalemyndighetens sak var i stor grad knyttet til politiets hovedvitne, en 31 år gammel norskchilener. Han har fortalt i retten at han så Millehaugen skyte Javed i bakhodet mens de alle tre satt i bilen på Haugerud. Etterpå la han på sprang fra stedet i frykt for sitt eget liv.Norskchileneren mente Dad, som var en av lederne i B-gjengen, hadde bedt Millehaugen drepe Javed og ham selv. (©NTB)