<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nord-Korea vil ikke avlyse rakettoppskyting

Nord-Korea nekter å droppe oppskytingen av en satellittbærende rakett vil gå som planlagt.

  Publisert 27. mars 2012 kl. 07.48
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.21
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 94 ord
  Kim Jong-un. Foto; Reuters

  Myndighetene i Pyongyang ba tirsdag USAs president Barack Obama om å «droppe sin konfronterende tankegang».- Vi vil aldri gi opp retten til å skyte opp en fredelig satellitt. Det er en rett for enhver selvstendig stat og et viktig skritt for økonomisk utvikling, sier en talsmann for det nordkoreanske utenriksdepartementet ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.Sør-Korea, USA og mange andre land er svært kritiske til den planlagte rakettoppskytingen, som skal finne sted i slutten av april. Sør-Korea har gjort det helt klart at raketten vil bli skutt ned dersom den kommer inn i sørkoreansk luftrom.