<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nye brudd i lønnsforhandlinger

Fellesforbundet brøt torsdag lønnsforhandlingene for to nye områder, byggfag og byggindustrien. Nå kan det bli streik over påske.

  Publisert 29. mars 2012 kl. 18.01
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 248 ord
  Kari Gjesteby. Foto: Scanpix

  Partene i industrioppgjøret, der det første bruddet kom, står langt fra hverandre. Det fastslo riksmekler Randi Gjesteby etter å ha møtt dem tidligere torsdag. Nå får hun to nye oppgjør til mekling, men tautrekkingen starter for alvor først over påske.- Det ligger i sakens natur at avstanden er stor når forhandlingene går til mekling, sa Gjesteby.Ingen bevegelseFellesforbundet brøt forhandlingene onsdag etter en drøy uke uten tilnærming, snarere tvert imot, ifølge leder Arve Bakke.Da hadde forbundet ennå ikke lagt fram sine lønnskrav, og sentrale spørsmål om permisjon med lønn ved ektefelles fødsel, allmenngjøring og arbeidstid offshore har så langt ikke vært på bordet.Torsdag var tonen noe lettere.- Det hjelper med en natts søvn, sa Bakke.- Vi ser noen lysglimt - små lysglimt, vel å merke, presiserte administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri overfor NTB.Streik over påskeHvis partene ikke kommer til enighet, kan det bli streik fra 16. april, samme dag som terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik starter. Så langt er ingen frister satt, men Gjesteby legger opp til flere meklingsmøter umiddelbart etter påske.- Dermed legger vi opp til å bli ferdige mot slutten av den første uka etter påske, sier Gjesteby, og legger til at «vi snakker ikke om streik nå».Byggenæringens Landsforening er motpart for begge de overenskomstene som Fellesforbundet brøt torsdag. Til sammen er det snakk om 28.000 medlemmer.- Vi har så langt i forhandlingene ikke fått nevneverdige resultater og fant ut at vi trenger hjelp fra Riksmekleren, sier de to forhandlingslederne Halvor Langseth og Steinar Krogstad.