<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Etterlyst for væpnet ran - fikk jobbe i regjeringskvartalet

En 22 år gammel mann som har bakgrunn fra Oslos gjengmiljøer, jobbet i hele vinter i regjeringskvartalet, til tross for at han var etterlyst av politiet.

Publisert 27. juni 2012 kl. 07.03
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
Skygge av mann - Foto: Scanpix

Mannen var blant annet etterlyst for væpnet ran og narkotikasmugling, men fikk likevel jobb i regjeringskvartalet i fjor, uten å støte på hindringer, skriver Dagbladet.22-åringen jobbet i rundt fire måneder med Helse- og omsorgsdepartementets nye bygg uten at noen la merke til at han var etterlyst i flere forskjellige saker.Mannen jobbet for et mindre snekkerfirma da han 8. november i fjor fikk jobb som bygningsarbeider. Først i mars i år fant myndighetene ut at mannen var i Norge og at han jobbet i regjeringskvartalet. Siden da har han sittet varetektsfengslet.- Han har aldri utgjort noen sikkerhetsrisiko og har seinere fått en meget god attest fra arbeidsgiveren. Men han hadde ikke regnet med at det skulle gå så knirkefritt å bli sikkerhetsklarert i hans situasjon, så han ble nok litt overrasket over å få jobben, sier 22-åringens forsvarer, advokat Tom Barth-Hofstad.Statsbygg medgir at det ikke er ideelt at etterlyste med antatt kriminell bakgrunn kan få arbeid i regjeringskvartalet. (©NTB)