<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fare for streik i kraftselskapene

Fjorten kraftselskap kan bli rammet av streik fra fredag morgen dersom det ikke blir enighet i meklingen mellom EL & IT Forbundet og Energi Norge innen midnatt.

Publisert 28. juni 2012 kl. 17.07
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 129 ord
Høyspentlinjer. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .

På kort sikt er det liten fare for at strømmen forsvinner, selv om det skulle bli streik ved de berørte energiselskapene.EL & IT Forbundet har tatt ut 463 av sine medlemmer. Disse jobber med drift og vedlikehold av kraftnettet og kraftproduksjon. Men fordi produksjonen i stor grad er automatisert, vil strømmen først forsvinne dersom det oppstår feil som ikke blir rettet, opplyser en av de streikeuttatte bedriftene, EB, på sine nettsider.Energioverenskomsten mellom EL & IT Forbundet og Energi Norge er den nest største avtalen det forhandles på i EL & IT Forbundet. Partene forhandlet bare en dag før det ble brudd og oppgjøret gikk til mekling, skriver Frifagbevegelse.Sist det var streik i energibransjen var i 2006. Den gang varte streiken i tre uker før det ble enighet mellom partene.