<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Giske greier ikke milliard-kuttene

Næringsminister Trond Giske (Ap) skal kutte administrasjonskostnadene for næringslivet med 5 milliarder kroner innen neste høst, men NHO tror ikke han når målet.

Publisert 28. juni 2012 kl. 05.53
Oppdatert 28. juni 2012 klokken 05.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
Trond Giske - Foto: Scanpix

Det var i august i fjor at Giske satte som mål at regjeringens forenklingsarbeid rettet mot næringslivet skulle redusere kostnadene for bedriftene med rundt 5 milliarder kroner i denne stortingsperioden, og med nye 5 milliarder innen utgangen av 2015.- Reduksjonen av de administrative byrdene går altfor sakte. Regjeringen har mistet styringsfart og har ikke tiden på sin side lenger, sier NHO-direktør for næringspolitikk, Petter Brubakk, til Nationen.Han sier regjeringen nylig lot et viktig forslag til kostnadskutt løpe fra seg da den ikke gikk inn for å redusere oppbevaringstiden for regnskapsmateriale.- En halvering av oppbevaringstiden fra ti til fem år kunne spart 300 millioner årlig, og det hadde vært et stort kutt. Vi ser ikke hvilke andre store trekk som er under planlegging, sier Brubakk.Statssekretær Halvard Ingebrigtsen (Ap) i Nærings- og handelsdepartementet sier denne saken ennå ikke er avgjort. Han sier dessuten at regjeringen allerede har kommet med tiltak som gir stor innsparing, og frykter ikke at målet om å kutte 5 milliarder innen neste høst ikke oppnås. (©NTB)