<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjør verdens verste statsminister comeback?

Beskyldninger om korrupsjon og maktmisbruk, sexskandaler og finanskrise. Nå planlegger 75-åringen et overraskende comeback.

Publisert 27. juni 2012 kl. 08.44
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord
Silvio Berlusconi - Foto: AP

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi planlegger nå politisk comeback.75-åringen ble tvunget til å trekke seg i november i fjor grunnet landets pressede økonomiske situasjon, og de fleste trodde man hadde sett det siste av skandalepolitikeren.Men nå kan han være på vei tilbake, og kanskje allerede til høsten, skriver dn onsdag.- Jeg er klar til å ta ansvar. Vi har ikke lenger frihet og styres av folk som ikke er valgt, sa Berlusconi på et møte nylig, og siktet til Italias nåværende statsminister, Mario Monti.Det er særlig innføringen av en ny eiendomsskatt den politiske værhanen Berlusconi nå spiller på.Nevnte Monti skal egentlig sitte til mai 2013, men statsministeren har nå bare støtte fra 33 prosent av velgerne og flere antyder nå at det kan gå mot nyvalg i oktober i år.