<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordmenn ser på religiøse som de mest korrupte

Nordmenn ser på religiøse institusjoner som noen av de mest korrupte, viser en undersøkelse som Transparency International har gjennomført.

Publisert 26. juni 2012 kl. 06.36
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
Foto: Scanpix

Norge er det eneste landet i verden der innbyggerne mistenker religiøse institusjoner for å være blant de mest korrupte, skriver Vårt Land.Guro Slettemark i antikorrupsjonsorganisasjonen Transparency Internationals Norge-avdeling tror det kan henge sammen med at penger har forsvunnet i kirkelig bistand og misjon. At triksing med medlemstall i enkelte muslimske forsamlinger er blitt koblet til korrupsjon, kan være en annen forklaring.- Det er veldig spesielt at nordmenn i større grad enn folk i andre land oppfatter religiøse institusjoner som korrupte, sier Slettemark.Til sammen er over 100.000 mennesker i 100 forskjellige land spurt om hvilken samfunnsinstitusjon de mener er mest korrupte i sitt hjemland.- Undersøkelsen er overraskende. Jeg vil gjerne finne ut mer hva som ligger bak oppfatningene, sier preses Helga Haugland Byfuglien i Den norske kirke.Byfuglien peker på sin side på at en brukerundersøkelse fra 2010 viser at kirkens medlemmer har stor tillit til kirken.