<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikkerheten rundt Breivik vil koste 30.000 kroner per dag

Sykehusavdelingen i Ila fengsel der Anders Behring Breivik skal passes på, trenger minst 20 ansatte og vil koste rundt 30.000 kroner i døgnet.

Publisert 28. juni 2012 kl. 06.04
Oppdatert 28. juni 2012 klokken 06.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
Anders Behring Breivik - Foto: Scanpix

Ifølge VG er dette prisen bare for sikkerhetspersonalet. Årskostnaden blir på nesten 11 millioner kroner.- Det må være tilstrekkelig med folk der for å ivareta både pasientens, personalets og samfunnets sikkerhet, sier statssekretær Robin Kåss (Ap) i Helsedepartementet. Han sier kostnaden ved å ha tilstrekkelig personale til stede på døgnbasis er betydelig, men uten at han nå kan komme med konkrete tall.Onsdag ble det kjent at Helsedirektoratet har godkjent byggingen av en egen sykehusavdeling i Ila fengsel, hvor Anders Behring Breivik skal sperres inne dersom han blir erklært utilregnelig.Dermed er det klart at Breivik blir på Ila uansett om han blir erklært tilregnelig eller ikke i Oslo tingrett. Avdelingen skal ha et særlig høyt sikkerhetsnivå, og institusjonen skal være klart atskilt fra fengselet, men altså innenfor Ilas murer, skrev Aftenposten onsdag. (©NTB)