<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sykehus åpner for å la pasienter dø

Sørlandet sykehus med oppsiktsvekkende konklusjon.

Publisert 29. juni 2012 kl. 06.51
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 93 ord
Sørlandets sykehus i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix.

Sørlandet sykehus er kommet til at pasienter har rett til å nekte å ta imot blodoverføring, selv om det fører til at de dør.Konklusjonen er trukket av klinisk etikk-komité ved Sørlandet sykehus, melder NRK.Bakgrunnen er at en fødende kvinne i 2010 fikk overført blod mot sin egen vilje og religiøse overbevisning.De nye retningslinjene vil kunne danne grunnlag for innarbeiding av lignende retningslinjer andre steder i landet, skriver Sørlandet sykehus i en pressemelding.I retningslinjene slås det fast at pasienten må være myndig og gi skriftlig erklæring for å nekte å ta imot blod. (©NTB)