<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Krever 22. juli-stortingsmelding før jul

Regjeringen må legge fram en stortingsmelding for oppfølging av 22. juli-kommisjonens rapport senest før jul, krever leder for kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Anders Anundsen (Frp).

Publisert 15. aug. 2012 kl. 06.04
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord
Utøya. Foto: Scanpix

- Stortingsmeldingen må komme så raskt som overhodet mulig og senest før jul, slik at vi kan bruke vinteren og våren på å iverksette tiltak. Seks-sju måneders ventetid er uakseptabelt, sier Anundsen til Aftenposten.Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) varslet mandag at regjeringen skal legge fram nye tiltak med utgangspunkt i 31 konkrete forslag fra 21. juli-kommisjonens rapport. Tirsdag bekreftet stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) at de 169 representantene på Stortinget blir innkalt til hastemøte.- Dette vil skje så raskt som mulig, men det blir ikke i denne uken. Neste uke er derimot en mulighet, sa Andersen til NTB tirsdag.Opposisjonen på Stortinget er interessert i å bruke hastemøtet for å drøfte situasjonen som er oppstått etter kommisjonens rapport. Frp-leder Siv Jensen vil spesielt høre hvordan Stoltenberg ser for seg arbeidet med å følge opp kommisjonens anbefalinger.