<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Må selge syv lokalaviser

Tirsdag godkjente Medietilsynet at A-pressen kjøper Edda Media fra britiske Mecom. Betingelsen for kjøpet er at sju lokalaviser selges.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 09.31
Oppdatert 15. aug. 2012 klokken 09.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
Foto: Scanpix

Etter flere møter med A-pressen, har Medietilsynet fattet vedtak om at oppkjøpet av Edda Media tillates med visse betingelser.Kjøpet ble gjort i desember i fjor til en samlet sum på drøyt 1,7 milliarder kroner, men gjennomføringen av fusjonen mellom A-pressen og Edda har ikke kunnet begynne fordi Medietilsynet nedla et midlertidig gjennomføringsforbud.Problemet for A-pressens konsernsjef Thor Gjermund Eriksen er at det fusjonerte selskapet vil få en dekning på over 60 prosent i områdene rundt Oslofjorden. Det er ifølge loven om eierskap i mediene for stor andel etter reglene om regionalt eierskap.Medietilsynets vilkår for kjøpet av Edda Media er at de sju lokalavisene Varden, Østlandets Blad, Vestby Avis, Enebakk Avis, Ås Avis, Smaalenenes Avis og Rakkestad Avis selges. På den måten vil ikke A-pressen eie for stor andel i de områdene dette har vært aktuelt.Tidligere i sommer godkjente også Konkurransetilsynet kjøpet forutsatt at A-pressen selger Demokraten i Fredrikstad og enten Varden eller TA i Skien. Demokraten ble solgt i august.