<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Barn vil dø med høyresidens bistandspolitikk

Utviklingsminister Heikki Holmås (SV) irriterer seg over kritikk fra høyresiden om at regjeringen satser stort på bistand.

  Publisert 9. okt. 2012 kl. 05.54
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.31
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 158 ord
  Heikki Holmås - Foto: Scanpix

  Flere barn kommer til å dø med Frps og Høyres utviklingspolitikk, mener han.- Nå skal jeg si det jeg egentlig mener. Flere barn vil dø med Høyres og Frps utviklingspolitikk, fordi de ikke vil få tilgang på vaksiner. Mange vil også miste muligheten til utdanning. Det er ganske kaldt, sier Holmås til Klassekampen.I statsbudsjettet foreslår regjeringen å øke bistanden med 2,3 milliarder kroner, noe som ikke faller i god smak i Fremskrittspartiet.- Jeg registrerer at de har økt bistandsbudsjettet med 2,3 milliarder, altså nesten 1 milliard mer til bistand enn samferdsel. Det sier meg at de satser på helt andre ting enn samferdsel, sa Frp-politiker Bård Hoksrud til VG mandag.Holmås fnyser av kritikken.- Hvis ikke vi, verdens rikeste land, skal bruke penger på å skape en mer rettferdig verden, hvem skal gjøre det da? Høyre og Frp burde gå og skamme seg. Frp vil i prinsippet fjerne all bistand, og også Høyre vil kutte mye, sier Holmås. (©NTB)