<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Enstemmig valg av fredsprisvinner

Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland røper ikke vinneren av Nobels fredspris, men sier at komiteens beslutning var enstemmig.

  Publisert 12. okt. 2012 kl. 07.15
  Oppdatert 12. okt. 2012 klokken 07.16
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 171 ord
  Geir Lundestad og Thorbjørn Jagland - Foto: Scanpix

  Kunngjøringen av vinneren skjer klokken 11 fredag. En rekke medier har nevnt kandidater som de mener kan vinne fredsprisen. Men Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland forsøker å holde kortene tett til brystet.- Det eneste jeg kan si er at vi har en enstemmig beslutning og at det ikke var særlig komplisert å komme fram til den, opplyser Jagland til Aftenposten.Som NTB meldte tidligere denne uken, har tre navn på forhånd pekt seg ut: den amerikanske ikke-voldseksperten Gene Sharp, den afghanske politikeren og kvinneforkjemperen Sima Samar og den kristne slumarbeideren Maggie Gobran fra Egypt. Ingen av dem har favorittstempel og det råder en viss tvil rundt alle de tre forslagene. Favorittstempel har heller ikke russiske menneskerettsaktivister, og det stilles spørsmål ved om Jagland vil risikere å legge seg ut med Russland ettersom han til daglig er generalsekretær i Europarådet, hvor også Russland er medlem.NRK mener på sin side at det i år blir én prisvinner, og trekker fram EU som favoritt. Også russiske og hviterussiske menneskerettighetsforkjempere står sterkt i konkurransen, mener NRK. (©NTB)