<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fikset han Obama-revansje i natt?

Visepresident Joe Biden lot de retoriske slagene hagle over sin republikanske utfordrer Paul Ryan da de to møttes til debatt torsdag.

  Publisert 12. okt. 2012 kl. 06.56
  Oppdatert 12. okt. 2012 klokken 06.59
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 202 ord
  Joe Biden og Paul Ryan. Foto: REUTERS/John Gress.

  - Med all respekt, det er bløff, tordnet 69 år gamle Biden da republikanernes 27 år yngre visepresidentkandidat ramset opp alt han mener er kritikkverdig ved Obama-administrasjonens utenrikspolitikk.Ryans påstand om at amerikanerne i dag framstår som svake på den internasjonale arena, som følge av president Barack Obama, ble møtt med hoderysting og oppgitt himling med øynene fra Biden.Ville ta igjen Visepresidenten virket fast bestemt på å ta igjen for nederlaget Obama ifølge meningsmålingene led under debatten med republikanernes presidentkandidat Mitt Romney.Det var republikanerne som kuttet i budsjettet for sikkerhetstiltak ved amerikanske ambassader i utlandet, påpekte Biden syrlig, da Ryan kritiserte Obama-administrasjonen for håndteringen av angrepet som kostet den amerikanske ambassadøren i Libya livet nylig.Han forsvarte også Obamas løfte om tilbaketrekning fra Irak og Afghanistan, og avfeide Ryans kritikk når det kom til Syria ved å vise til at heller ikke Romney akter å sende amerikanske soldater til det landet.Stø hånd- Presidenten har ledet med stø hånd og en klar visjon. Når det gjelder guvernør Mitt Romney er det stikk motsatte tilfelle, mente Biden.Den oppfatningen delte Ryan slett ikke.- Vi er vitne til at Obamas utenrikspolitikk går helt i oppløsning. Det gjør det hele mer kaotisk og oss mindre trygge, sa han. (©NTB)