<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fjernet sperringer rundt Høyblokka

Statsbygg fjernet torsdag de fleste sperringene i regjeringskvartalet.

  Publisert 12. okt. 2012 kl. 07.04
  Oppdatert 12. okt. 2012 klokken 07.06
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 92 ord
  Regjeringskvartalet i Oslo er åpnet. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix.

  Statsbygg fjernet torsdag de fleste sperringene i regjeringskvartalet. Dermed kan fotgjengere og syklister ta seg fram nesten som før terrordagen 22. juli i fjor.Det er nå mulig å krysse Einar Gerhardsens plass, bare meter fra der bomben gikk av. Gjerder og sperringer er også fjernet mellom Høyblokka og Y-blokka og mellom S-blokka og R 4.Åpningen av ferdselsåren mellom Akersgata og Møllergata vil gjøre det enklere å ta seg fram i sentrum. Den eneste gatestumpen som fortsatt holdes stengt, er den biten av Grubbegata som går mellom Einar Gerhardsens plass og Høyesterett. (©NTB)