<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frp og Høyre vil fjerne formuesskatt og arveavgift

Mens den rødgrønne regjeringen nøyer seg med å øke bunnfradraget slik at 50.000 færre må betale formuesskatt, ligger det an til at Fremskrittspartiet og Høyre vil fjerne all formuesskatt og arveavgift.

  Publisert 10. okt. 2012 kl. 08.05
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 158 ord
  Erna Solberg og Siv Jensen (i bakgrunnen) - Foto: Scanpix

  I dag betaler 690.000 nordmenn formuesskatt. 50.000 færre trenger å betale formuesskatt for neste år, ifølge regjeringens forslag til statsbudsjett. Dette fordi bunnfradraget øker fra 750.000 kroner til 870.000 kroner.Men for opposisjonen er dette langt fra nok. Høyre har allerede et programforslag om formuesskatt og arveavgift. Dette skal behandles på partiets landsmøte til våren, skriver Aftenposten.- I vårt programforslag står det at vi vil trappe ned og fjerne formuesskatten og arveavgiften. Det er mulig å få til i løpet av fire år, sier Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner.Fremskrittspartiets programkomité spikret tirsdag kveld siste utkast til partiprogram for de neste fire årene. Etter en høringsrunde og et landsmøtevedtak i Frp neste år blir det bestemt om også Frp vil gå inn for å fjerne formuesskatten og arveavgiften.- Det må vi greie på fire år, sier Per Sandberg, leder av programkomiteen i Frp.Inntektstapet for den norske stat vil være 16-17 milliarder kroner ved bortfall av formuesskatt og arveavgift. (©NTB)