<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gaza får iPhone 5 før Israel

Enda prisen er høy, går Apples nye iPhone 5 unna som varmt hvetebrød på Gazastripen, lenge før den er i salg i Israel.

  Publisert 16. okt. 2012 kl. 05.17
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 107 ord
  iPhone 5. Foto: Apple

  Til Gazastripen kommer de avanserte smarttelefonene gjennom smuglertunneler fra Egypt etter at de er bestilt av lokale palestinske kjøpmenn fra Dubai.Dermed er telefonene tilgjengelig på den isolerte Gazastripen flere måneder før de legges fram for salg i det høyteknologiske Israel. Der introduseres ikke iPhone 5 før i desember.Mandag var de nye smarttelefonene i utstillingsvinduene i minst tre butikker i sentrum av Gaza by, til en pris som er dobbelt så høy som i USA.- Jeg har bestilt 30 og solgt 20 hittil. Vi kan bestille så mange vi vil, men folk flest vil vente til prisen går ned. De er ganske dyre, sier en av kjøpmennene. (©NTB)