<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Grekere fornærmet av fredsprisen

Det er en hån å gi fredsprisen til EU, tordner grekere. I andre EU-land er reaksjonene blant folk mer positive.

  Publisert 12. okt. 2012 kl. 16.57
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.37
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 214 ord
  Foto: Scanpix

  - Er det en vits? spør 36 år gamle Chrisoula Panagiotidi og bryter ut i latter.Men latteren forvandles raskt til avsky når nyhetsbyrået Reuters' journalist i Aten forsikrer henne om at det slett ikke er noen vits.- Det er en hån mot oss og det vi gjennomgår akkurat nå. Det eneste det vil gjøre, er å gjøre folk her rasende, sier hun.Også andre grekere reagerer med vantro på beskjeden om at EU har fått Nobels fredspris i år.- Det gjør meg så sint, sier 69 år gamle Mariana Fotiou.- Vi har en finanskrig gående, forstår de ikke det? Den eneste som vil få kampånden styrket av dette, er Merkel, sier hun.I andre medlemsland er reaksjonene blandede.- Jeg kan ikke forstå det. De ville vært sist på min liste. Det er en så bleik og kraftløs organisasjon, sier 48 år gamle Philip Deane i Dublin.En annen ire, 48 år gamle Howard Spilane, er imidlertid glad for prisen.- Europa er i krise, men sammenlignet med krig, til og med sammenlignet med den kalde krigen, ligger Europa bedre an. Folk lider, men de dør ikke, sier han.I Budapest sier 18 år gamle Andras Kocsis at han er forundret, men glad.- Jeg mener det er rett, for EU har virkelig gjort mye for folks rettigheter, sier han. (©NTB)