<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Obama slår tilbake mot Irak-kritikk

President Barack Obama slår tilbake mot kritikken fra republikanernes utfordrer Mitt Romney, som hevder at det var galt å gå med på amerikansk tilbaketrekning fra Irak.

  Publisert 10. okt. 2012 kl. 06.11
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 179 ord
  Barack Obama - Foto: AP

  - Guvernør Romney sier at det var tragisk å avslutte krigen i Irak. Jeg er uenig. Det var riktig å hente styrkene våre hjem, sa Obama i en tale til 15.000 frammøtte i Columbus.- Vi har ikke råd til å gå tilbake til en utenrikspolitikk som ender med kriger, uten at det foreligger noen plan om hvordan de skal avsluttes. Vi beveger oss framover, vi går ikke tilbake, sa Obama.Obama markerte seg tidlig som en sterk motstander av Bush-administrasjonens beslutning om å invadere Irak, og han lovet i valgkampen i 2008 å hente amerikanske soldater hjem fra landet. Dette har han også gjort.Obama har også lovet å avslutte det amerikanske militærnærværet i Afghanistan på samme «ansvarlige» vis som han mener ble gjort i Irak.Republikanerne mener imidlertid at Obama burde ha insistert på å beholde en mindre styrke i Irak og hevder at USA har mistet innflytelse i Bagdad fordi dette ikke ble gjort.Romney omtalte i november i fjor tilbaketrekningen fra Irak som «tragisk», men er på linje med Obama i spørsmålet om militær tilbaketrekning fra Afghanistan innen 2014. (©NTB)