<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Øygard truet utenfor rettslokalet

- Dette er bøller som sikkert har sine svin på skogen selv, sier Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen.

  Publisert 10. okt. 2012 kl. 18.13
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.35
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 136 ord
  Mette Yvonne Larsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

  Rune Øygard ble utsatt for trusler utenfor rettslokalet i Lillehammer onsdag ettermiddag.Tre personer fremsto ifølge Dagbladet som svært aggressive og ropte blant annet «ikke glem oss, vi glemmer ikke deg» til den overgrepstiltalte ordføreren.Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen kaller situasjonen «helt uakseptabel» og sier truslene vil bli anmeldt.- Dette er en ekstremt alvorlig handling. Dette er bøller, som sikkert har sine svin på skogen selv, sa Larsen etter hendelsen.Øygard sto ved inngangspartiet av rettslokalet og ventet på sin forsvarer da han ble truet. Det var mange vitner til hendelsen.Statsadvokat Thorbjørn Klundseter opplyser at han har sett NRKs opptak av episoden.- Dette er ikke akseptabelt, jeg tar umiddelbart kontakt med politiet. Så får vi se hva vi gjør, sier han til VG.Klundseter opplyser til NRK at det nå vil bli vurdert om Øygard skal få politibeskyttelse. (©NTB)