<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Radovan Karadzic får millionregning

Den bosnisk-serbiske lederen som står tiltalt for folkemord og andre krigsforbrytelser, må punge ut for sitt eget forsvar ved domstolen i Haag.

  Publisert 12. okt. 2012 kl. 07.08
  Oppdatert 12. okt. 2012 klokken 07.10
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 77 ord
  Radovan Karadzic. (AP Photo/Jerry Lampen, Pool).

  Over én million kroner må han betale for sitt eget forsvar ved domstolen i Haag.Karadzic er tiltalt av FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia (ICTY). Aktoratet har avsluttet sin bevisførsel, og 16. oktober skal Karadzic innlede sitt forsvar.Domstolen har sendt en regning på 146.000 euro, vel 1,1 millioner kroner, til Karadzic, samtidig som den opplyser at domstolen dekker resten av utgiftene. Det blir ikke sagt hvor store de totale utgiftene er, men domstolen mener Karadzic «må bidra».