<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Shell saksøkes for forurensning

Oljeselskapet Shell saksøkes i en nederlandsk domstol.

  Publisert 11. okt. 2012 kl. 12.47
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.36
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 135 ord
  Foto: Scanpix

  Oljeselskapet Shell saksøkes i en nederlandsk domstol av fire nigerianske gårdbrukere for ikke å ha hindret alvorlig forurensning i Nigerdeltaet.Saken som åpnet torsdag, kan skape presedens for andre multinasjonale selskaper som opptrer uansvarlig når det gjelder miljøet.Med støtte fra miljøorganisasjonen Friends of the Earth anklager de fire gårdbrukerne Shell for ikke å ha reparert en lekk oljeledning slik at jorda og landsbyene deres ble forurenset.- Shell visste lenge at oljeledningen var ødelagt, men gjorde ingenting. De kunne ha stanset lekkasjene, sa saksøkernes advokat Channa Samkalden.En av gårdbrukerne, Alfred Akpan, fortalte retten at lekkasjene hadde ødelagt 47 fiskedammer han hadde i sin landsby.- Ødeleggelsen av fiskedammene skapte store problemer for meg og min familie fordi vi lever av fisken, sa han.Oljeproduksjon har i årevis ført til alvorlig forurensning i Nigerdeltaet, der Shell er største operatør. (©NTB)