<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stoltenberg: Entra-sjefen har for høy lønn

Administrerende direktør Rune Olsø er tilbudt en lønn fra Entra-styret på 4 millioner kroner. - Det er for mye, mener statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

  Publisert 11. okt. 2012 kl. 15.28
  Oppdatert 11. okt. 2012 klokken 15.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 140 ord
  Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix

  Stoltenberg sier til NRK at han ikke var klar over at selskapet, stikk i strid med regjeringas retningslinjer, var lønnsledendenede med ei topplønn på 5,3 millioner kroner.- Nei, og desto viktigere er det at vi følger opp de statlige retningslinjene som er vedtatt og som innebærer innstramninger i pensjonsordninger. Det skjer nå, og styreleder har fortalt at bonusen halveres, sier statsministerenOlsø får lavere pensjons- og bonusavtaler enn forgjengeren, men ifølge NRK er han tilbudt en samlet lønn på om lag 4 millioner kroner. Blir han sittende i lederstolen, blir Olsø den nest best betalte toppsjefen i norske eiendomsselskaper.Ifølge Stoltenbergs definisjon av «lønnsledende» tjener Olsø fortsatt for mye penger.- Det bør ikke være samlede godtgjørelser som ligger i overkant av det som er normalt i den bransjen. Det er styret som må vurdere det i det enkelte tilfellet, sier Stoltenberg. (©NTB)