<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Strøm av innmeldinger i Nei til EU

Nei til EU fikk over 100 nye medlemmer de første timene etter fredagens fredspriskunngjøring.

  Publisert 13. okt. 2012 kl. 08.32
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.37
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 116 ord
  Foto: AP

  - Dette er et helt annet tempo på innmeldinger enn hva vi opplever på vanlige dager. Vi har mange som ringer, skriver e-poster og formidler sin frustrasjon over dette tøvet, sier organisasjonens nestleder Jens Kihl til ABC Nyheter.- Det å gi fredsprisen til EU i et år der de kanskje mer enn noensinne har stått for avdemokratisering, militær opprustning og nykolonialistisk handelspolitikk, er helt på trynet, mener Kihl.Bare en av fire nordmenn støtter Nobelkomiteens beslutning om å gi årets fredspris til EU, viser en undersøkelse ResponsAnalyse har gjort for Aftenposten.Prisen har ikke endret folks syn på norsk EU-medlemskap, viser undersøkelsen. 70 prosent av de spurte er negative til norsk medlemskap, mens 20 prosent er for. (©NTB)