<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sudan utviser norsk diplomat

Sudan krever at Norge sender hjem en av sine ansatte ved ambassaden i Khartoum.

  Publisert 10. okt. 2012 kl. 18.09
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.35
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 97 ord
  PST i Nydalen i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix.

  - I et møte onsdag har det sudanske utenriksdepartementet bedt den norske ambassadøren i Khartoum om å sende hjem en av sine diplomater, sier talsmann Al-Obeid Meruh i det sudanske utenriksdepartementet i en uttalelse.- Utenriksdepartementet sa til den norske ambassadøren at departementet håper hendelsen ikke vil skade de bilaterale forbindelsene, het det i en erklæring.Norge ba tirsdag om at en av diplomatene ved Sudans ambassade i Oslo sendes hjem.Sudan-ambassadør Morten Aasland sier til nyhetsbyrået AFP at han ikke kan kommentere saken. UD-talsmann Kjetil Elsebutangen kan heller ikke overfor NTB umiddelbart si noe om det som er skjedd.(©NTB)