<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Uendret rente i ett år

DNB Markets tror Norges Bank vil holde styringsrenten uendret de neste tolv månedene

    Publisert 11. okt. 2012 kl. 11.21
    Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 174 ord

    Inflasjonen i Norge overrasket litt på oppsiden i september, fastlår DNB Markets' økonom Ole Kjennerud fast i dagens morgenrapport.Kjerneinflasjonen målt ved KPI-JAE steg med 1,1 prosent å/å i september. Dette var litt høyere enn konsensus hadde ventet (1,0 prosent ifølge Reuters), mens meglerhuset hadde regnet seg frem til at prisveksten ville bli 0,2 prosentenheter lavere.- Litt høyere prisvekst på matvarer, møbler og transport bidro til at inflasjonen ble noe høyere enn ventet. Prisveksten er likevel under Norges Bank sine anslag, som i juni anslo at priseveksten i september ville bli 1,3 prosent. Tendensen i år er at prispresset har avtatt litt, og det ser ut til at kjerneinflasjonen vil bli litt i overkant av 1 prosent i år. Trolig bidrar de siste månedenes tall til å trekke rentebanken til Norges Bank noe ned, og vi tror at sentralbanken i neste pengepolitiske rapport vil skyve på planene om første renteheving. Vi tror Norges Bank vil holde styringsrenten uendret de neste tolv månedene, heter det i rapporten.Siden 15. mars 2012 har styringsrenten ligget på 1,5 prosent.