<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA øker eksporten til Iran

Trass i skjerpede økonomiske sanksjoner har USAs eksport til Iran økt med en tredel i år.

  Publisert 15. okt. 2012 kl. 17.12
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 92 ord
  Barack Obama - Foto: AP

  Ifølge nye tall fra Census Bureau eksporterte USA varer for i alt 199,5 millioner dollar, tilsvarende 1,14 milliarder kroner, til Iran i løpet av årets åtte første måneder. I samme periode i fjor lå tallet på 150,8 millioner dollar.Det er først og fremst eksporten av korn som har økt.Økningen er overraskende sett i lys av de skjerpede sanksjonene som USA har innført mot Iran på grunn av landets atomprogram.USA og andre vestlige land har innført sanksjoner mot Iran fordi de frykter at landet skal forsøke å utvikle atomvåpen. Iran selv avviser dette.