<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frankrike må kutte mer for å bli kvitt underskudd

Den franske riksrevisjonen slo før helgen fast at det franske budsjettunderskuddet kan komme til å bli større enn anslaget på 3,7 prosent i år.

  Publisert 30. juni 2013 kl. 12.43
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 167 ord
  Francois Hollande. Foto: Scanpix/AP

  Frankrike kommer til å gjennomføre kutt på totalt 110 milliarder kroner neste år for å få kontroll på sitt budsjettunderskudd, ifølge Le Monde.Frankrikes sosialistiske regjering vil forsøke å tøyle underskuddet ved å kutte i departementenes budsjetter og i statsstøtten til næringslivet og ved å redusere overføringene til lokale myndigheter, ifølge avisen.Med den franske økonomien i en svak resesjon, rekordhøy arbeidsledighet og sin egen popularitet på rundt 30 prosent har president François Hollande vært motvillig til å fremskynde sviende kutt.Men det blir han trolig likevel nødt til for å få underskuddet ned mot EUs grense på 3 prosent av bruttonasjonalprodukt (BNP). Neste års budsjett skal diskuteres i nasjonalforsamlingen 2. juli.Den franske riksrevisjonen slo før helgen fast at det franske budsjettunderskuddet kan komme til å bli større enn anslaget på 3,7 prosent i år. Revisjonen anbefalte kutt på 102 milliarder kroner neste år og 118 milliarder i 2015 for å få underskuddet ned under EUs grense innen utgangen av 2015. Dette var også et av Hollandes sentrale valgløfter. (©NTB)