<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ap avviser økt toll på frukt

Arbeiderpartiet avviser regjeringspartner Senterpartiets ønsker om økte tollsatser på norsk frukt.

  Publisert 20. aug. 2013 kl. 22.18
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 113 ord
  Foto: Scanpix

  Et dårlig forslag, mener Torgeir Micaelsen (Ap), som leder Stortingets finanskomité. Han sier det økte fruktsalget er positivt og at fruktproduksjonen i Norge har holdt seg stabil siden 2005.- Norsk produksjon av jordbær og bringebær har økt, men forbruket har økt mye mer. Det er forbruket som har økt betydelig og som er årsak til økt import, og ikke vesentlig reduksjon i salget av norske produkter, sier Micaelsen til NTB.- Forslaget om økt toll på frukt vil ikke få tilslutning fra Arbeiderpartiet, understreker han.Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ønsker å øke tollsatsene på frukt dersom dette må til for å redde en synkende norsk produksjon og sier at årets valg er et matvalg.