<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Folketrygden vår er tilgjengelig for hele EU

Frp foreslår at alle arbeidsinnvandrere skal få sin egen folketrygdkonto.

  Publisert 21. aug. 2013 kl. 17.34
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 148 ord
  Per Sandberg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.

  Partiets nestleder Per Sandberg mener at dagens EØS-avtale har mange hull og vil endre regelverket.- Jeg er sikker på at da vi skrev under avtalen i 1994 så var det ingen som hadde trodd at resten av EU skulle få tilgang til folketrygden vår. Nå taper vi mot EU i sak etter sak, sier Sandberg til NA24.Frp mener at den eneste ytelsen utenlandske statsborgere skal kunne oppnå i Norge er sosialhjelp. Medlemskap i folketrygden er kun for norske statsborgere. Frp vil derfor opprette en egen folketrygdkonto for arbeidsinnvandrere der de betaler 7,8 prosent av sine inntekter.- Når man har et behov for økonomisk støtte vil man bli trukket fra denne kontoen, sier Sandberg.Partiet foreslår at hvis ikke den allerede innbetalte folketrygdavgiften dekker kostnadene, må vedkommende forlate Norge.- Ordningen vil være bra for sosial dumping og svart arbeid. En slik modell ville ha forebygget dette sterkt, mener Sandberg. (©NTB)