<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fracking-demonstranter pågrepet i Storbritannia

Britisk politi arresterte en rekke personer da de mandag gikk til aksjon mot en protestleir mot skifergass i Balcombe i Sør-England.

  Publisert 20. aug. 2013 kl. 05.46
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.23
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 129 ord
  Foto: Finansavisen

  Til sammen 36 personer ble pågrepet i landsbyen Balcombe og i London da politiet aksjonerte mot demonstrantene som i snart en måned har hindret tilgang til området der det skal bores etter gass ved hjelp av den omstridte fracking-metoden.Hundrevis av støttespillere for demonstrantene kom til Balcombe for å hindre politiet i å oppløse leiren. Det kom til en rekke sammenstøt med de 400 politifolkene som var hentet fra andre steder i Storbritannia.Mange av demonstrantene låste seg fast med kjettinger til inngangen til Cuadrilla Resources-anlegget.Den konservative regjeringen håper at utvinning av skifergass skal gi Storbritannia nye forsyninger av gass nå som utvinningen i Nordsjøen nærmer seg slutten.Men demonstrantene mener myndighetene heller burde satse på fornybar energi i stedet for å fracking, som de frykter skal føre til store miljøødeleggelser. (©NTB)