<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frykter hard landing i Kina

DNB Markets mener at risikoen for en hard landing i Kina har økt med de store ubalansene i landet.

  Publisert 21. aug. 2013 kl. 10.55
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 134 ord
  Kinesiske flagg ved den Kinesiske mur. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Junge, Heiko

  Etter en moderat BNP-økning på 7,8 prosent i fjor, venter DNB Markets en noe lavere vekst på 7,5 prosent i år.Lavere vekst skyldes både sykliske og strukturelle forhold.Syklisk bidrar svak vekst i industrilandene og overkapasitet i det innenlandske boligmarkedet til lavere produksjonsvekst.Strukturelt er kinesisk økonomi tvunget til å rebalansere, vekk fra kapitaltunge investeringer og over mot mer tjenestedominert forbruk.Med denne prosessen tror DNB at trendveksten vil avta. Dermed anslår banken 7 prosent BNP-vekst neste år, og rundt 6 prosent ved utgangen av anslagsperioden i 2016.De store ubalansene i Kina innebærer imidlertid en stor fare for en hard landing, og en betydelig svakere utvikling enn i hovedscenariet.Alternativscenarioet til DNB tar utgangspunkt i en 10 prosents sjanse for at Kina vil få en hard landing som inntreffer i slutten av inneværende år.Her finner du hele rapporten