<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hva skjer med renten fremover?

DNB Markets er ute med rykende ferske renteprognoser.

  Publisert 21. aug. 2013 kl. 10.30
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 165 ord
  Foto: Scanpix

  Siden Norges Bank la frem sin rapport i juni, har den norske kronen vært svak sammenliknet med gjennomsnittet for første halvår frem til junimøtet. IKronen bidrar til at Norges Bank ikke vil senke renten. fastslår DNB Markets i sin ferske konjunkturrapport."Av nøkkeltallene er det særlig norsk inflasjon som har overrasket. Med en kjerneinflasjon på 1,8 prosent i juli og utsikter til ytterligere økning i august, vil Norges Bank neppe gå inn for rentekutt. Utviklingen i andre størrelser kan ikke veie opp for økte inflasjonsutsikter. Vi tror derfor Norges Bank vil holde renten i ro i september", skriver meglerhuset.DNB Markets anslår at Norges Bank holder styringsrentene i ro frem til første kvartal 2015. Deretter økes renten med om lag 0,5 prosentpoeng i 2015 og 2016.Her finner du hele rapportenOljeanalytiker i DNB Markets, Torbjørn Kjus, er gjest i Økonominyhetene på HegnarTV onsdag kl 15:30. Han forventer billigere olje i de kommende årene. Seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets er gjest i Økonominyhetene på HegnarTV torsdag kl 15:30.