<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Varsler nye demonstrasjoner i Egypt søndag

Tilhengere av Egypts avsatte president Mohamed Mursi sier de vil fortsette å demonstrere søndag.

  Publisert 18. aug. 2013 kl. 08.20
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 159 ord
  AP Photo

  Over 750 mennesker er så langt døde etter fire dager med blodige sammenstøt.Situasjonen er fortsatt svært spent etter at sikkerhetsstyrker lørdag gikk inn i en moské i Kairo og tvang ut hundrevis av Mursi-tilhengere, som hadde forskanset seg der.Det var også skuddvekslinger mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter både inne i og utenfor moskeen, men det er ikke kjent om noen mistet livet. Egyptisk politi opplyser at 385 personer som oppholdt seg inne i moskeen, ble pågrepet.Volden og uroen i Egypt de siste dagene startet onsdag, da sikkerhetsstyrker gikk til aksjon for å rydde to teltleirer i Kairo, som tilhengere av Mursi og Det muslimske brorskap hadde satt opp i protest mot avsettelsen av Mursi.Over 600 Mursi-tilhengere ble drept den dagen, noe som førte til ytterligere demonstrasjoner og protestaksjoner i dagene som fulgte.Myndighetene på sin side kaller Brorskap-tilhengerne for terrorister, og har innført unntakstilstand og portforbud. Også mange egyptere som støtter den midlertidige regjeringen, har demonstrert mot Mursi og Brorskapet. (©NTB)