<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Angivelig terrorangrep avverget i London

Fire menn i 20-årene avhøres av politiet i London etter at de søndag ble pågrepet i en antiterroraksjon.

  Publisert 15. okt. 2013 kl. 05.48
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.04
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 120 ord
  Fra undergrunnen i London. AP Photo

  Ifølge nyhetsbyrået AP skulle angrepet som nå skal være avverget ligne det som skjedde i et kjøpesenter Kenyas hovedstad Nairobi. Det opplyser en tjenestemann til nyhetsbyrået.De fire mennene som er pågrepet er alle britiske statsborgere i alderen 25 til 29 år med bakgrunn fra Tyrka, Pakistan, Algerie og Aserbajdsjan. De fire ble pågrepet søndag etter en planlagt, koordinert aksjon flere steder i London.Britisk politi avfyrte skudd mot en dekkene på bil under en av pågripelsene.Etter britisk terrorlovgivning kan de fire mennene holdes i varetekt i inntil 48 timer, men varetekten kan forlenges i inntil 14 dager.Den 7. juli 2005 ble 52 mennesker drept da fire selvmordsbombere gik til angrep mot transportsystemet i London. Nesten 800 ble såret i terrorangrepet. (©NTB)