<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Eventyrlig gründer frister med egen flyplass

Ola Tronrud har satset 215 millioner kroner på sin egen flyplass, togstasjon og lysløype. Neste trinn er milliardutbygging av en luftfarts- og teknologipark.

  Publisert 15. okt. 2013 kl. 12.02
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.05
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 174 ord
  Ola Tronrud. Eivind Yggeseth/Finansavisen / Eivind Yggeseth/Finansavisen

  Industrigründeren Ola Tronrud startet med å lage en tannbørstemaskin til Jordan, og har siden årtusenskiftet bygget sitt eget univers på restene av Eggemoen militærleir, skriver Finansavisen i dag.Til sammen har Tronrud investert 215 millioner kroner i en rullebane på 2.100 meter, tre moderne næringsbygg og infrastruktur hvor det er lagt til rette for fremtidig vekst.2.300 mål tomtMed på kjøpet av militærleiren har han også fått en togstasjon, et basseng med stupetårn, en idrettsbane og en lysløype på 10 kilometer.Visjonen er å lage en luftfarts- og teknologipark.Tronrud har ifølge Finansavisen imidlertid ingen planer om å ta opp konkurransen med Gardermoen, Rygge og Torp om kommersiell flytrafikk.- Det bor ikke én million mennesker i Oslo en gang. Å bygge en fullverdig flyplass krever store investeringer, sier han.Men en times kjøring fra Oslo, uten all ventingen på Gardermoen, bør være attraktivt for mange, mener industrigründeren som ser etter leietagere innen ulike industrier, blant annet luftfart.- Vi ønsker alle som har behov for hangarer, flyvedlikehold og tekniske tjenester velkommen til Eggemoen.Les hele saken i dagens utgave av Finansavisen!