<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere veier skal få midtrekkverk

Regjeringen endrer retningslinjene for at flere veier skal kunne få midtrekkverk. Med dette er håpet å spare flere liv i trafikken.

  Publisert 10. okt. 2013 kl. 17.12
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.02
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 89 ord
  Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix.

  Kravet for midtrekkverk blir senket fra en årsdøgntrafikk (ÅDT) på 8.000 ned til 6.000, opplyser Samferdselsdepartementet.Målet med endringen er å spare ytterligere 15 personer fra død eller alvorlige skader i trafikken i året.- Endret innslagspunkt for midtrekkverk er et effektivt tiltak for å redusere antall møteulykker og er viktig dersom utviklingen med færre døde og hardt skadde i trafikken skal fortsette, sier samferdselsminister Marit Arnstad (Sp).Arbeidet med en slik endring har pågått i flere år. Forslaget ble utarbeidet av Vegdirektoratet og sendt på høring i mars i fjor. (©NTB)