<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Her er det svinedyrt å vaske bilen

Vasker du bilen din offentlig i Abu Dhabi, kan det koste deg dyrt.

  Publisert 14. okt. 2013 kl. 09.15
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.03
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 95 ord
  Bilvask. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX.

  Myndighetene i Abu Dhabi varsler skyhøye bøter dersom du vasker bilen din på offentlige steder, skriver di.se.Folkehelseinstituttet har allerede skrevet ut 119 advarsler, og de som bryter forbudet risikerer bøter på 870 kroner pr vask.Ifølge myndighetene skal vasking av biler på offentlige steder både være uhygienisk, se ille ut og undergrave folkehelsen, sier sjef for folkehelseinstituttet i Abu Dhabi, Khalifa Mohammed Al Rumaithi.Han peker på at det fører til at store mengder vann forbruker, som igjen skader infrastruktur og fører til vannansamlinger i gater og lavtliggende områder. Hvilket igjen blir grobunn for mygg og insekter.