<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Høyre enig i Ap-forslag om å definere fattigdom på nytt

Høyres arbeidspolitiske talsmann Torbjørn Røe Isaksen er enig i forslaget fra arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) om å definere fattigdomsbegrepet på nytt.

  Publisert 13. okt. 2013 kl. 07.20
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.03
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 226 ord
  Anniken Huitfeldt - Foto: Scanpix

  Huitfeldt tok lørdag til orde for å utarbeide nye mål for hvem som skal regnes som fattige i Norge.- Å ha en ekspertgruppe til å fremme forslag til definisjon på fattigdom, synes jeg også er en god idé, som hun sikkert kommer til å få støtte for i Stortinget. Dette er viktig fordi definisjonen får konsekvensen for politikken, sier Røe Isaksen til Aftenposten.I dag brukes ulike definisjoner fra EU og OECD. Ifølge OECD er man fattig dersom man tjener mindre enn 50 prosent av landets medianinntekt, mens EU mener man er fattig dersom man tjener mindre enn 60 prosent av landets medianinntekt. Huitfeldt trakk lørdag fram et eksempel på en firebarnsfamilie med inntekt på 685.000 kroner i året. Ifølge EU er man da fattig.Røe Isaksen mener det kan være relevant å se på andre mål enn bare inntekt. Mange tiltak som kan hjelpe folk ut av fattigdom, vil nemlig ikke ha noe å si for inntekt på kort tid, mener han. Dette er et resonnement som SV-politiker Karin Andersen også er enig i.- Hvis du får gratis tannlege, barnehage og bolig, vil ikke det bli tatt hensyn til i fattigdomsstatistikken. Dagens definisjoner er ikke treffsikre, men jeg er usikker på hvor treffsikker det er mulig å bli, sier hun.I motsetning til Høyre og Ap, mener imidlertid SV at kontantytelser er et viktig virkemiddel i sosialpolitikken. (©NTB)