<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kommunene her er verst på service

Kommunene i Nordland fylke kommer dårligst ut på årets kommunetest gjennomført av Forbrukerrådet.

  Publisert 9. okt. 2013 kl. 12.37
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 196 ord
  Randi Flesland - Foto: Scanpix

  Forbrukerrådet har testet alle landets 428 kommuner på området service, tilgjengelighet og informasjon, og kommune i Nordland inntar jumboplassen, slik de også gjorde i Forbrukerrådets tilsvarende tester i 2005 og 2007.Fakta- og analysesjef Jarle Oppedal i Forbrukerrådet sier til NTB at resultatet for kommunene i Nordland synes å ha sammenheng med at dette fylket ikke bare har flest kommuner, men også de minste.Kommunene i Møre- og Romsdal kommer nest dårlig ut. Tredje siste plass inntas av kommunene i Vest-Agder. Bydelene i Oslo gjør det samlet aller best i testen, og hovedstaden erobrer dermed førsteplassen.Den enkeltkommunen som gjør det aller best i testen, er Rollag i Buskerud. Kommunen oppnår 88,9 av 100 mulige poeng, og det plasserer den foran Stange i Hedmark og Fyresdal i Telemark, som begge kommer ut av testen med 83,6 poeng.- Vinnerkommunen har nesten 30 poeng mer enn landsgjennomsnittet på 60 poeng. Det sier noe om hvor god Rollag er, men også hvor dårlig veldig mange andre kommuner gjør det, sier Forbrukerrådets direktør, Randi Flesland.Hun viser til at flere småkommuner hevder seg i toppen, men tendensen er at likevel helt klar: Store kommuner gjør det i snitt gjør bedre enn de små. (©NTB)