<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus: Det er en "non-event"

Fremleggelsen av statsbudsjettet blir en "non-event" i markedet, mener meglerhus.

  Publisert 14. okt. 2013 kl. 08.52
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.03
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 133 ord
  Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix

  I dag klokken 10:00 legger Stoltenberg-regjeringen frem sitt siste budsjett.DNB Markets venter et moderat ekspansivt budsjett, der bruken av oljepenger vil utgjøre knapt 3 prosent av fondskapitalen."Vekstanslaget for inneværende år vil nok bli tatt noe ned, men neste år tror vi de venter en vekst på 2¾ prosent. Budsjettet vil bli omarbeidet av den nye regjeringen, og har derfor begrenset betydning", skriver meglerhuset i dagens morgenrapport."Non-event" For markedet vil fremleggelsen av statsbudsjettet være en "non-event", mener Handelsbanken Capital Markets."Det har allerede kommet klare signaler fra Stoltenberg om at bruken av oljepenger neste år, målt ved det strukturelle oljekorrigerte underskuddet, vil utgjøre rundt 3 prosent av oljefondets verdi ved inngangen til året", skriver meglerhuset.Det slås fast at det er rom for å bruke rundt 50 milliarder ekstra neste år, og likevel være innenfor handlingsregelen