<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeindustrien er klar for boring i Arktis

Oljeindustrien har både teknologien som trengs og nødvendige beredskapsplaner til å kunne begynne oljeboring i Arktis.

  Publisert 16. okt. 2013 kl. 07.09
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.06
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 101 ord
  Transocean Barents. Foto: Harald Pettersen.

  Prosjektet Joint industry programme (JIP) er et samarbeidsprosjekt mellom oljeselskapene BP, Chevron, ConocoPhillips, Eni, ExxonMobil, North Caspian Operating Company (NCOC), Shell, Statoil og Total. Oljeselskapene har samlet informasjon som viser at industrien er klar for å lete etter olje i Arktis, skriver Stavanger Aftenblad.Selskapene samarbeider for å finne en felles verktøykasse for teknologier som kan brukes når selskapene skal bore etter olje og gass i Arktis.- Olje- og gassindustrien har i dag den teknologien som skal til for å bore i arktiske strøk og har beredskapsplanene klare dersom det skulle skje et oljeutslipp, sier Joseph Mullin som er prosjektets leder. (©NTB)