<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stoltenberg søker avskjed mandag

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil mandag meddele Stortinget at han vil gå av. Søknaden blir levert kongen i statsråd klokken 13.

  Publisert 11. okt. 2013 kl. 12.32
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.02
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 110 ord
  Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix

  Statsministeren vil be om ordet etter at finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) har holdt finanstalen i Stortinget. Han vil da formelt orientere de folkevalgte om at hans regjering søker avskjed som en konsekvens av den politiske situasjonen etter valget.Avskjedssøknaden vil bli levert kong Harald i ekstraordinært statsråd klokken 13. Her vil kongen be regjeringen fortsette som et forretningsministerium inntil en ny regjering er på plass.Kongen vil også rådføre seg med Stoltenberg om hvem som er best egnet til å bli den neste regjeringssjefen. Stoltenberg vil da gi kongen råd om å henvende seg til Høyres leder Erna Solberg.Skiftet er ventet senere i uken. Flere spekulasjoner går i retning av onsdag. (©NTB)