<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Usikkerhet om budsjettavstemning i Kongressen

Demokratenes og Republikanernes ledere i Senatet er enige om et nytt budsjettkompromiss, sier Demokratenes leder Harry Reid.

  Publisert 16. okt. 2013 kl. 19.09
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.06
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 171 ord
  Harry Reid. Foto: AP

  Mitch McConnell, som leder Republikanerne i Senatet, bekreftet også at partene var enige.Men det er usikkert hva som skjer videre, ifølge BBC. Den britiske kringkastingens medarbeidere i Kongressen i USA skriver at det ikke er klart om Senatet eller Representantenes hus vil ha første avstemning.Den amerikanske nyhetskanalen CNN har meldt at Senatet trolig vil stemme først. Ifølge CNN vil alle nødvendige voteringer sannsynligvis være gjennomført i løpet av onsdagen.Dersom forslaget blir godkjent i begge kamre, vil det gå videre til president Barack Obama som vil signere lovvedtaket og dermed lar loven få virkning øyeblikkelig.Forslaget som legges fram, har en midlertidig karakter. Regjeringen vil være finansiert fram til 15. januar, og gjeldstaket vil bare være hevet fram til 7. februar.En av de mest innbitte motstanderne av Obama i Senatet, Ted Cruz, sier at han ikke vil blokkere lovforslaget. Cruz, fra Texas, har vært en av frontfigurene i Tea-Party-bevegelsens forsøk å stoppe budsjettet og Obamas helseplan.Harry Reid sier til Senatet at det skal opprettes en budsjettkonferansekomité som skal drøfte statens framtidige utgifter. (©NTB)