<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere skilsmisser betyr bedre tider i USA

For tredje året på rad øker antallet skilsmisser i USA. Det er et godt tegn for økonomien.

  Publisert 19. feb. 2014 kl. 14.38
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.54
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 168 ord
  Foto: Scanpix

  Selv om økonomi ikke er årsaken bak en hver skilsmisse er sammenhengen mellom antallet separasjoner og økonomi tydelig. Når økonomien blir bedre, har folk råd til å skille seg, skriver Affärsvärden.se .I løpet av 2009, nådde antallet skilsmisser i USA sitt laveste nivå på 40 år, ifølge Jessamyn Schaller, økonomiprofessor på University of Arizona.Tallene sank i løpet av den 18 måneder lange resesjonen, som varte fram til juni 2009, for så å ta fart igjen. År 2012 skilte rundt 2,4 millioner gifte amerikanske par seg. Det er tredje året på rad tallet øker.Det økende antallet skilsmisser sammenfaller med en økning av antallet nye husholdninger. Dette skaper en stigende etterspørsel etter leiligheter.- Separasjoner og skilsmisser skaper ofte en støre etterspørsel etter bosteder når et hushold blir til to, sier David Crowe, sjeføkonom på Association of Home Builders.Men det er ikke bare antallet skilsmisser som øker i bra tider. Også antallet bryllup blir fler.Ifølge Schallers avhandling fra 2012, går både bryllup og skilsmisser hånd i hånd med arbeidsløsheten.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK